Begin volgend jaar brengt de Duitser Dieter Fuoss eindelijk de Fuoss 01 op de markt. Zo op het eerste gezicht een regelrechte straatracer. Tot we de specificaties onder ogen krijgen.
 
Nee, de Fuoss 01 moet het niet van zijn vette krachtbron hebben. Voor de aandrijving zorgt een -schrik niet- 0,4-liter grote Suzuki ééncilinder viertaktmotor. En het vermogen? Slechts 43 pk. Ook de trekkracht is niet om over naar huis te schrijven: 40 Nm. Wat maakt deze Duitse straatracer dan zo bijzonder? En is ie de naam straatracer überhaupt waardig? Jawel, de Fuoss 01 haalt zijn ‘kracht’ namelijk uit het geringe leeggewicht van 300 kilogram.
 
Acceleratiecijfers zijn nog niet bekend. Jammer, want daar moet ie het waarschijnlijk van hebben. De topsnelheid bedraagt in ieder geval 145 km/u. Gezien het lage gewicht en het magere vermogen neemt de Fuoss 01 iedere honderd kilometer genoegen met 5 liter brandstof. Tel 29.000 euro (excl. BPM) neer en je bent de nieuwe eigenaar van deze unieke straatracer. O ja, beslis snel, want in 2009 bouwt de Duitser slechts 10 exemplaren.
 

Reacties