Crossovers. Je vindt ze tegenwoordig tussen de kleine hatchbacks, de grote SUV's en alle andere soorten auto's die je maar kunt verzinnen. Maar niet tussen de supercars. En waarom zou dat niet kunnen?

Volkswagens Italiaanse designspeeltje Giugiaro plantte in Genève een tweetal conceptcars neer die aangeven hoe zoiets er ongeveer uit zou kunnen zien. De Parcour, als coupé en als cabrio, beschikt over Lamborghini's veelgeprezen 5,2-liter V10 met 550 pk, en vierwielaandrijving. Hij heeft een hydraulisch onderstel dat de bodemvrijheid, op z'n Citroëns, kan variëren van 21 tot 33 centimeter. En hij heeft vier modussen: comfort, offroad, winter en track. Gaaf.

De Parcour weegt slechts 1.550 kilo en gaat van 0 naar 100 km/u in 3,6 seconden. Z'n topsnelheid: 320 km/u. Je kunt dus een flinke portie ongegeneerd blazen op de Autobahn afwisselen met een lekkere offroad-sessie. In beide gevallen rij je de bestaande, zware super-SUV's mogelijk zoek.

Hebben? Dat gaat niet, de Parcours zijn slechts conceptcars. Maar wie weet, als we allemaal lieve mailtjes gaan sturen, dat er ooit iets in een vergelijkbare vorm uit de VAG-stal komt rollen.

Reacties

Meer van TopGear