Het Duitse merkje Gumpert stond al niet direct bekend om zijn sensibele supercars, en laten we zeggen dat ze met deze nieuwe Apollo Enraged bepaald geen zachtmoediger reputatie zullen krijgen.

Even wat cijfertjes om je hoofd te laten ontploffen: de 4.2 biturbo-V8 levert 790 pk en 900 (!) Nm. De Gumpert weegt slechts 1.175 kilo en is voorzien van een zeventraps flippertransmissie met dubbele koppeling, wat mede verklaart waarom je ‘m in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u kunt afschieten. De grens van 200 km/u komt na 8,7 seconden al in zicht, en de topsnelheid kom je tegen bij 330 km/u.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over dat prachtig sinistere uiterlijk. Als Bruce Wayne regelmatig trackdays zou bezoeken, zou dit ongetwijfeld zijn keus zijn. Die gigantisch brede wielkasten, die enorme diffuser die als een cape achter de auto aan waaiert; het zou hem niet misstaan. Ooit vonden we Gumperts lelijk, maar deze jongen scoort hoog op onze moeten we hebben-schaal. Helaas worden er slechts drie Apollo’s Enraged geproduceerd en zal de prijs niet mals zijn.

Reacties