Graag stellen we je voor aan de Holland DOCC, de allereerste auto die wordt gemaakt in Ethiopië. En hoe zouden we voorbij kunnen gaan aan een voertuig dat is genaamd naar ons kikkerland?

Achter de Holland DOCC zit namelijk het Nederlandse assemblagebedrijf Trento, dat in Ethiopië een joint-venture is aangegaan met Ethio-Holland Transport. Dat laatste bedrijf hield zich tot voor kort bezig met het importeren en verkopen van gebruikte auto’s, maar gaat zich nu dus toeleggen op het produceren van nieuwe vierwielers. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de productie in het plaatsje Mojjo al sinds oktober vorig jaar loopt. De fabriek waar de auto’s worden gebouwd, werd mede dankzij financiële steun van de Nederlandse overheid in iets meer dan een jaar uit de grond gestampt.

Over de Holland DOCC kunnen we zeggen dat het een ronduit lelijke auto is, voorzien van een 1,6 liter motor en achterwielaandrijving. Het is echter helemaal niet van belang dat de DOCC niet moeders mooiste is. In Afrika gaat het erom dat een auto gemakkelijk is in het onderhoud, en dat er overal onderdelen te krijgen zijn. En dat is bij deze auto dus allemaal goed voor elkaar. We zijn benieuwd hoe deze auto zich zou houden in de Europese crashtests. Met een positief resultaat zijn er misschien wel mogelijkheden voor export naar Nederland.

Reacties