Het mag de laatste tijd dan wat stil zijn rond Honda, daar gaat vlot verandering in komen. We proefden al kort van de nieuwe Civic Type R, binnenkort gaan we rijden met de fraaie Civic Tourer, en op de Tokyo Motor Show laat Honda zien dat het druk bezig is met de toekomst.

Dat doet het allereerst met de S660 Concept (eerste vier foto's), een allerschattigst open sportautootje met middenmotor. Over het wie-wat-hoe-waar weten we (nog) niets, Honda rept slechts van 'dynamisch rijgedrag, uitmuntende stabiliteit en dynamisch design, dat allemaal alleen met een middenmotor mogelijk is'. Goh. Hij ziet er in ieder geval wel uit als een soort spirtuele CRX-opvolger waarmee het fijn gooien en smijten is. Maar goed, Concept, dus je weet maar nooit.

Dat stadium is de Vezel (inderdaad, wie verzint die namen? Geen zorgen: bij ons gaat hij anders heten. Hoe, is nog niet bekend) al lang voorbij. Deze 'urban SUV' is een soort kleine CR-V en komt in 2015 ook bij ons op de markt. In Japan is hij voorzien van een 1,5-liter viercilinder benzinemotor en een dubbele-koppelingsautomaat, en er wordt ook een hybride leverbaar, die naast die 1.5 een elektromotor heeft. Niets is officieel, maar we vermoeden dat beide versies ook naar ons toe komen. 

Daarnaast staat 'op Tokio' ook een nieuw typisch Japans mal klein stadsgebakje dat zo lelijk is dat we er maar geen foto van laten zien, en een hele riedel motorfietsen. De laatste twee foto's zijn van de zoveelste incarnatie van de NSX Concept, waar Honda inmiddels zo lang mee loopt te leuren dat we niet eens meer weten of dit nou weer iets nieuws is of dat we hem al drie keer hebben gezien. We vragen ons zelfs af óf er ooit nog een nieuwe komt. Maar God, wat hopen we het!

Reacties

Meer van TopGear