TopGear Magazine heeft zich verbonden aan een bijzonder goed doel: het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF), dat zich inzet voor mensen met een onbekende ziekte. We hebben meteen een nieuwtje te melden, want het ZZF is sinds kort ook een ambassadeur rijker: niemand minder dan Jan Lammers.

De oud-Formule 1-coureur en Le Mans-veteraan voegt zich als ZZF-ambassadeur bij onder andere Gijs van Lennep, Daphne Deckers en Fred van Leer. Zij gebruiken hun bekendheid om aandacht te genereren voor zeldzame ziekten, de strijd die patiënten en hun omgeving voeren, en om meer onderzoek naar deze ziekten mogelijk te maken.

ZZF organiseert op 13 juni en 18 juni 2014 het ZZF WK Charity, twee culinaire voetbalavonden waarop je onder het genot van heerlijk eten en lekkere wijnen kunt genieten van de voetbalwedstrijden Nederland-Spanje en Nederland-Australië. Een volledig verzorgde avond kost 250 euro per persoon.

Ook vindt jaarlijks de ZZF Rally plaats, een prachtig auto-evenement waarbij doorgaans tienduizenden euro's voor het goede doel worden opgehaald. Dit jaar gaat de rally van start op zondag 5 oktober; de finish is bij Porsche Centrum Rotterdam. Een verslag en foto's van de ZZF Rally 2013, waarbij 100 auto's aanwezig waren (inclusief een TopGear-auto) en maar liefst 86.149 euro werd geworven ten behoeve van onderzoek naar neuroblastoom, kun je bekijken op de website van het ZZF.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie