Een ‘psychotisch zestal’ noemt het Amerikaanse Four Wheeler Blog vier Jeep Wranglers, een Cherokee en grote Dodge RAM pick-up die door Mopar, de onderdelen- en accessoiretak van Chrysler, zijn samengesteld. Zeg maar een soort van conceptcars gemaakt uit bestaande elementen.
 
Vooral de Wrangler wordt veelvuldig als basis genomen. Zo wordt er een 6,1-liter V8 HEMI-blok in het vooronder van een verlengde tweedeurs Wrangler gewurmd. En dan moet er van alles worden uitgehaald om bij wegrijden te voorkomen dat de voorwielen loskomen.
 
Ook op basis van enkele militaire Jeep-producten heeft Mopar haar fantasie de vrije loop gelaten. De Jeep Dana 60 JK heeft een zogenaamde Dana 60 achteras volgens militaire specificaties. Die komt dus in het terrein nog een stukje verder.
 
In Amerika vinden ze de viercilinder 2,8-liter VM-diesel in een Wrangler nog exotisch, terwijl die bij ons gewoon in de showroom staat. Op en top Amerikaans is de 6,7-liter Cummins diesel in de gigantische Dodge RAM en tot slot hebben de mannen van Mopar ook de Jeep Cherokee (in Amerika Liberty) nog terreinwaardiger gemaakt.

Reacties

Meer van TopGear