(advertorial)

Op zoek naar adrenaline deze zomer? Er is geen beter moment om op een van de Kawasaki supernakeds te stappen. De Z-serie voert al sinds 1972 het veld aan met zijn vormgeving, techniek en straatvechtersmentaliteit. En de keuze is nu uitgebreider en diverser dan ooit tevoren.

Neem bijvoorbeeld de Z650, die een licht chassis koppelt aan een koppelrijke parallel-twin en een indrukwekkende standaarduitrusting. Deze brutale naked biedt bruikbare prestaties en een laag brandstofverbruik, waardoor hij toegankelijk is en uitstekend dagelijks ingezet kan worden.

Of de Z900, die alles in zich heeft wat een Kawasaki Z-model moet hebben. Dit is een van de bestverkochte motorfietsen van Nederland, en niet voor niets: met zijn scherpe Sugomi-design, geweldige stuureigenschappen en ongelooflijke value for money (je krijgt standaard onder meer volledige led-verlichting, een TFT-kleurendisplay en tractiecontrole) is de Z900 voor velen dé naked bike. En de prestaties? Door zijn koppel laat hij zich onder de 7.000 toeren prima soepel rijden. Daarboven… Waanzinnig.

Maar niet zo waanzinnig als de Z H2, de nieuwe keizer van de Kawasaki supernakeds. Hij kent in de motorwereld zijn weerga niet: dankzij een supercharger levert zijn viercilinder maar liefst 200 pk en 137 Nm. Deze imposante techniek kwam tot stand in samenwerking met de aerospace-afdeling van Kawasaki Heavy Industries, het moederbedrijf in Japan dat zich naast motorfietsen ook bezighoudt met de luchtvaart, ruimtevaart, (hogesnelheids)treinen, schepen en meer. Zo is de metro in New York van Kawasaki, rijden er Kawasaki-hogesnelheidstreinen met 320 km/u door Japan en blijft er geen Boeing in de lucht zonder de technologie van Kawasaki.

Nieuw voor 2021 is de Z H2 SE, waarop je naast Brembo-remdelen ook een semi-actieve elektronische Showa-ophanging krijgt.

Je ziet het: de Kawasaki Z-serie heeft voor elk wat wils en biedt naast toonaangevende techniek en een interessante prijsstelling bovenal de spanning en sensatie die je verlangt van een naked bike. Is het voor jou al tijd om op te stappen? Ga naar kawasaki.nl en check alle Kawasaki supernakeds – er zit zeker iets voor je bij!