(advertorial)

Bij Kia zijn we al een tijd goed bezig, al zeggen we het zelf. Onder toeziend oog van topdesigner Peter Schreyer rollen de laatste jaren indrukwekkende modellen van de band. Eén van de laatste toevoegingen aan ons modelgamma is de Kia Optima Sportswagon. We hebben ‘m Sportswagon genoemd, want dat klinkt spannender dan stationwagon, combi of break. En de Sportswagon is ook spannend.

Het strakke design met de kenmerkende tiger nose grille springt meteen in het oog. Het blijft niet bij moderne uiterlijkheden, want als je bent ingestapt, zie je meteen dat de Optima Sportswagon vol zit met slimme technologie. De standaard parkeer- en regensensoren, snelheidsbordenherkenning en een automatisch dimmende binnenspiegel heb je vast wel vaker gezien, maar zijn op een auto in deze prijsklasse (rijklaar vanaf € 33.970,-) zeker geen gemeengoed.

Maar daar houdt het niet op. Sterker nog, in de ExecutiveLine begint het daar pas. Want wat dacht je van een draadloze smartphone-lader? Je hoeft hem alleen nog maar in het vakje onder het dashboard te leggen en hij begint op te laden. Ook heel fijn voor een man met muzieksmaak: een Harman/Kardon™ Premium Sound System. En de 360-graden camera is een heel welkom hulpje tijdens het parkeren en achteruitrijden.

Als je bent ingestapt, zie je meteen dat de Optima Sportswagon vol zit met slimme technologie

Wat betreft technische snufjes word je dus behoorlijk verwend. Maar rijdt het ook een beetje? Het antwoord is ja. De Optima Sportswagon is leverbaar met een 1.7 CRDi-motor met 104 kW/141 pk en een koppel van 340 Nm. Hij is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe zeventraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. Met andere woorden: je hebt behoorlijk wat power onder je rechtervoet. Waaruit maar blijkt dat we het ‘Sport’ uit de naam niet uit de lucht hebben gegrepen. Dat merk je ook aan de vering en demping, die lekker sportief zijn afgesteld.

Dat vermogen, gecombineerd met het gelikte uiterlijk en al die techniek maakt de Optima Sportswagon dus uitstekend geschikt als bijvoorbeeld zakenauto. Maar daarnaast is het een heel ruime wagen. Dankzij de royale kofferbak, one-touch neerklapbare banken en andere handige oplossingen – zoals de opslagruimtes onder de vloer en een slimme automatische achterklep die je handsfree opent – kun je er ook zo mee op vakantie. Met het hele gezin.

Het mag duidelijk zijn: we zijn nogal trots op de Kia Optima Sportswagon. Dit is een auto waarin je gezien wilt worden. Meer weten? Ga naar de website van Kia.