Zin in een werkelijk opbeurende middag? Zo eentje waarvan je na afloop denkt: ‘Hè, wat een gezellige, welbestede dag hebben wij vandaag toch gehad’? Dan kunnen we je van harte aanraden je 30 augustus aanstaande in Baarn en omstreken op te houden. Daar vindt namelijk een heuse wereldrecordpoging plaats: die van de Langste Stoet… Rouwauto’s.

Je moet wat, als ondernemer in de Branche des Doods. Het moet zowel rustgevend als frustererend zijn dat uiteindelijk iedereen je klant is, maar niemand het wil zijn. En dus wordt er nog wel eens iets verzonnen om alles rond de Ruil van het Tijdelijke voor het Eeuwige iets eh… nou ja: feestelijks te geven. Zo ook deze officiële Guinness (vertegenwoordigers van het fameuze wereldrecordinstituut zullen, hopelijk geheel springlevend, bij de poging aanwezig zijn) recordpoging, georganiseerd door uitvaartverzekeraar Nuvema.

Het oude record staat op 51 auto’s en werd op op 17 september 2011 gevestigd in de Verenigde Staten, in (geloof het of niet) het plaatsje Hell. Het had de Nederlandse organisatie gesierd deze traditie door te zetten en een en ander zich te laten afspelen in het Groningse Doodstil, maar kennelijk is Baarn net zoiets. Dat Nuvema wel degelijk beschikt over het broodnodige gevoel voor drama, blijkt uit de bijgevoegde en bovenstaande foto; doodsaaie woonwijk, zwarte Mercedes met kenmerkende vlaggetjes (voor de gelegenheid natuurlijk wel voorzien van vrolijk recordpoging-logo), berustend-glimlachende chauffeur die contemplerend in de eindeloze verte tuurt, beschenen door een licht dat rechtstreeks Van Boven lijkt te komen. Prachtig.

Daarover sprekend en tot slot, voor de terminalen onder u: hoe prachtig zou het niet zijn om, als je dan toch moet gaan, in één van die recordauto’s te liggen? Dat het nog echt ergens over gaat? Dat zo’n rit nog een dieper doel dient dan alleen zo’n platte recordpoging? Dat iedereen die de stoet voorbij ziet komen, denkt: ‘Dat moet wel een heel populair mens zijn geweest’? We geven het u mee, ter overweging. Doe er uw voordeel mee.

Voor meer info over deze recordpoging, klikt u even door.
 

Reacties

Meer van TopGear