Wat voor de een oude, Franse roestbakken zijn, is voor de ander de hemel op aarde. Maar wie vol trots op 1 juni as. met zijn Franse limousine pronkt tijdens La Fête des Limousines, zal weinig roest te verbergen hebben. Wat vier jaar geleden ontstond als een spontaan initiatief van de respectievelijke clubs van Citroën, Peugeot en Renault, beleeft dit jaar zijn derde editie.
 
Oorspronkelijk werden vier jaar terug de verjaardagen gevierd van de Citroën CX, Peugeot 505 en Renault 25, maar waren de Peugeot 604 en Talbot Tagora ook al van harte welkom. Inmiddels richt het evenement zich op alle grote Franse auto’s vanaf half jaren zeventig. Wie comfortabel zweeft in een Citroën XM of C6, een Peugeot 605 of 607 of een Renault Safrane of Vel Satis is ook uitgenodigd.
 
De plaats waar al deze Franse luxe bijeenkomt is Landgoed Groenhoven in Bruchem, gelegen in de Bommelerwaard. Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk, ook voor mensen die geen Franse limo rijden, maar zich er wel aan willen vergapen (www.fetedeslimousines.nl).

Reacties