(advertorial)

Als er één soort auto’s tegenwoordig populair is, dan is het de crossover. Begrijpelijk: stoere looks, een wat hogere zit en toch alle luxe, comfort en praktisch gemak. Als er één merk is dat duidelijk nóg veel meer uit dat idee haalt, is het Mazda. Bekijk ze eens wat beter, die crossovers van Mazda, en je zult zien: dit gaat even wat verder dan een auto hoog op zijn pootjes zetten en veel plezier ermee. Ze hebben er inmiddels drie, dus het moet wel heel raar lopen wil er niet eentje bij zijn die precies bij jou past.

Mazda CX-3

De kleinste, maar zeker niet de minste. Hij is net nog vernieuwd, waarbij met name veel aandacht is uitgegaan naar het terugdringen van het geluidsniveau. Waardoor je nu in een oase van stilte rondrijdt. Een bedrieglijke stilte, weliswaar, want zoals als alle Mazda’s is de CX-3 één brok rijdynamiek. Waar andere fabrikanten ‘SUV’ nog wel eens met een ‘F’ spellen, maakt de CX-3 van elke rit een sportieve belevenis. Terwijl je natuurlijk wel gewoon baadt in de weelde van een perfecte afwerking, al het comfort dat je van een Mazda mag verwachten en alle moderne infotainment en elektronische veiligheidshulpjes die je een rijk en veilig gevoel geven. Waarin een kleine crossover groot kan zijn, dus!

Mazda CX-30

De nieuwste loot aan de stam van de crossovers van Mazda! Hij is nog maar net geïntroduceerd, maar heeft nu al een veelbelovende toekomst voor zich. Hij past perfect bij degenen voor wie een Mazda CX-5 wat aan de grote kant is, maar die nét dat beetje meer ruimte dan de CX-3 toch al biedt, goed kan gebruiken. Zijn niet te missen wielkast- en dorpelbeschermers maken in één keer duidelijk dat er niet met hem te spotten valt. Hij is dynamisch en zuinig (zeker met de komende, revolutionaire Skyactiv-X-motor), luxueus en enorm stil – of enorm luid, als jij dat wilt. Zijn fenomenale audiosysteem met ingenieus geplaatste speakers is namelijk in staat tot een formidabele portie hemelse herrie.

Mazda CX-5

De auto waarmee het verhaal van de crossovers van Mazda begon. De CX-5 heeft in de loop der jaren een niveau bereikt waar andere SUV’s alleen maar van kunnen dromen. Dit is Mazda’s befaamde Kodo-design op zijn best, nergens zul je je meer verbonden voelen met je auto als in de CX-5. Want daar gaat het om bij deze auto: hij maakt rijden weer leuk. Een auto kan zo veel meer zijn dan een middel om van A naar B te komen – hij kan je plezier brengen, je opzwepen, je laten voelen alsof je één bent met de auto en de weg. Dat was het idee dat de Mazda-mensen voor ogen stond, en dat is wat ze hebben gemaakt. De CX-5: zó veel meer dan een machine…

Benieuwd geworden?

Snappen we! Ga ze dus bekijken en vooral: rijden! Klik daarvoor vooral hier.

Advertentie
Advertentie