Voor hun eigen vijftigste verjaardag slaan ze bij Lamborghini voor de grap eens volledig door en presenteren ze een, naar ze zelf zeggen, compromisloze auto: de Egoista.

Deze uiterst maffe eenzitter, een creatie van ontwerper Walter De Silva, lijkt misschien nog wel het meest op een ultra-extreme Transformer-versie van een of ander lichtgewicht circuitgebbetje. De cockpit bestaat uit koolstofvezel en aluminium, en is verwijderbaar – met het oog toekomstige toepassingen in een privévliegtuig, een raketschip of iets dergelijks. De carrosserie zelf is gemaakt van een anti-radarmateriaal; nogal nuttig op de Nederlandse wegen, lijkt ons.

Er zijn 'no walk'-zones en knipperende led-lampjes – inderdaad, als op een vliegtuig – en actieve aerodynamica in de vorm van een aantal flaps. Dat is nodig: de Egoista tript hard met een 600 pk sterke 5.2 V10. Die is overigens door achterliggers, als ze goed kijken, gewoon in al zijn glorie te bewonderen. Dat bespaart gewicht.

Ben je in de markt voor dit heel bijzondere speeltje? Dan heb je pech: de Egoista is zó op zichzelf gericht dat niemand van 'm mag genieten. 'Het is pure emotie, Never Never Land, een auto die niemand ooit zal bezitten en die voor iedereen altijd een droom zal blijven', aldus Lambo. Dat is misschien maar beter ook.

Reacties

Meer van TopGear