Al ruim twintig jaar bouwt het Britse bedrijf Bowler de terreinauto’s van Land Rover om tot pijlsnelle en ijzersterke racemachines. Al ruim twintig jaar ziet Land Rover dit met interesse gebeuren. De hoogste tijd dus voor de twee merken om formeel een samenwerking aan te gaan.

Het voordeel voor Bowler zit ‘m erin dat ze vanaf nu direct kunnen profiteren van Land Rovers technische ondersteuning en onderdelenvoorziening. Dat is nog eens extra nuttig omdat ze van plan zijn om binnenkort met hun eerste straatlegale all-terrain-racer op de markt te komen. Land Rover zelf vaart er wel bij dat er voortaan ‘Powered by Land Rover’ op de succesvolle competitiewagens zal prijken, en dat ze de kennis die in de slopende offroad-wedstrijden wordt opgedaan, kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van hun productiemodellen. Geen gekke deal dus.

In onze wildste fantasieën zien we Bowler uitgroeien tot een soort AMG-achtig performance brand, dat uiteindelijk verschillende brute Land Rover-creaties voor de openbare weg zal ontwikkelen. Maar dat is wellicht niet de richting die het op zal gaan. We mogen dromen, toch?

Reacties

Meer van TopGear