Herinner je de Range Stormer nog, een spectaculair studiemodel dat Land Rover in 2003 toonde op de autoshow van Detroit? Voor wie het even niet meer weet: dat was een soort terrein-coupé op basis van de ‘normale’ Range Rover en de voorbode van de Range Rover Sport.
 
Nu herhaalt zich de geschiedenis, want Land Rover laat in Detroit weer een coupé-studiemodel zien dat best veel weg heeft van die gouwe ouwe Range Stormer. We doelen op de Land Rover Coupé, oftewel de LRX Concept waarover we al eerder schreven op de elfde van deze maand. Inmiddels is er nog wat meer over de Coupé bekendgemaakt – waaronder dus z’n officiële naam – en er zijn meer foto’s vrijgegeven.
 
Wat weten we nu meer over de LRX Concept? Eigenlijk niet zo heel veel. Ja, we weten nu dat-ie 4,35 meter lang en 1,55 meter hoog is. En dat dat 7 centimeter korter en 12 centimeter lager is dan de Freelander, waarop de LRX Concept is gebaseerd. Ook hebben we te horen gekregen van een Amerikaanse bron dat de auto is voorzien van permanente vierwielaandrijving (dûh, wat anders?), het bekende hill-descent control en een nieuwe versie van Land Rover’s uitstekende Terrain Response system. De variant van het systeem in de LRX heeft zelfs een Eco-mode om de uitstoot van CO2 te verminderen. Verder weten we dankzij de foto’s wat meer over het interieur, maar dat kan je zelf ook zien.
 
Ten slotte: wat vinden jullie eigenlijk van dit studiemodel? In productie nemen of in een museum neerzetten?

Reacties

Meer van TopGear