Even dachten we dat de Chinezen alweer verdwenen waren, maar gelukkig: Landwind komt terug. Het merk, ook wel bekend van een kreukel-SUV die ze hier een paar jaar geleden probeerden te slijten, gooit het deze keer over een andere boeg. Vanaf deze zomer gaan ze in Nederland en België een heuse midi-MPV leveren.

Het busje heet CV9 (niet te verwarren met de Mazda CX9) en schijnt speciaal voor Europa ontworpen te zijn. Dat houdt in dat ie bij voorbaat al voldoet aan de strenge veiligheidseisen die hier gelden, in plaats van dat Landwind daar pas achterkomt als de ADAC het ding tegen een muur parkeert. Hij heeft dan ook meteen een typegoedkeuring voor 27 landen. Verantwoordelijk voor de financiering achter die ontwikkeling is onder andere de familie Van der Valk, dus dan weet je dat het goed zit.

De CV9, ontworpen door het Italiaanse IDEA en voorzien van mede door het Duitse FEV ontwikkelde techniek, gaat in Nederland slechts 14.495 euro kosten. Daar krijg je dan een complete uitrusting voor, inclusief iets wat ze ‘semi-automatische airconditioning’ noemen. We zijn benieuwd.

Reacties