(advertisement feature)

Twee weken voor de GP van Monaco wordt de Grand Prix Historique in het Prinsdom Monaco georganiseerd. Jij kunt nu deze klassieke racewagens van dichtbij aanschouwen gedurende deze speciaal samengestelde reis. Een unieke ervaring die je al autoliefhebber nooit zult vergeten.

Highlights programma lezersreis:

– Reisperiode: 08.05.2020 – 11.05.2020
– Kennismaking met havenstad Nice
– Bezoek aan de autocollectie van Prins Rainier III
– Kwalificatieronde
– Race Monaco Grand Prix Historique

Inbegrepen in reissom o.a.:

– Retourvlucht Amsterdam-Nice (KLM)
– Transfer luchthaven Nice – hotel v.v.
– 3 overnachtingen met ontbijt Hotel Masséna 4*
– Treinritten Nice-Monaco v.v.
– 2 x 3-gangen diner
– Tribuneplaatsen (cat. B)
– Prijs: € 1.380 per persoon (o.b.v. 2-persoonskamer, toeslag € 290 voor alleengebruik)
(Wijzigingen voorbehouden)

Deze reis wordt georganiseerd door:
Mondial Tours Nederland BV, 053-4842526, lezersreizen@mondial-tours.com.

Deze reis wil je toch niet missen?

Klik hier voor het boekingsformulier of kijk op de website van Mondial Tours.

Het programma van de reis

Dag 1

Heenvlucht Amsterdam – Nice

Na aankomst op de luchthaven van Nice wordt u opgewacht door onze reisleider, die u meeneemt voor een kennismaking met de veelzijdige havenstad aan de Côte d’Azur. Gedurende een rondleiding leert u het oude centrum van ‘Vieux Nice´ kennen. Betoverende steegjes leiden naar kleurrijke pleinen met indrukwekkende heilige gebouwen en stadspaleizen. Veel gebouwen zijn ingericht in barokke en belle epoque-stijl. Tot slot brengt u een bezoek aan het Colline du Château boven de oude stad. Op de ongeveer 90 meter hoge burchtheuvel liggen de ruïnes van de verwoeste citadel uit 1706, die ooit diende om de stad te verdedigen. Geniet van het prachtige uitzicht over de verfijnde stad. Hierna rijden we naar ons centraal gelegen hotel Massena**** of gelijkwaardig. Diner, overnachting, ontbijt.

Dag 2

De schatten van Prins Rainier III – Kwalificatieronde Grand Prix de Monaco Historique

Na het ontbijt nemen we de trein naar Monaco, de op één na kleinste staat ter wereld na het Vaticaan. De bekendste verzamelaar van het vorstendom is Prins Rainier III. Zijn uitgebreide collectie auto´s is niet op basis van reputatie of merk samengesteld, maar op basis van zijn persoonlijke smaak. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende collectie antieke auto’s in het Palais Princier (residentie van de Prins), zult u merken dat de smaak van de in 2005 overleden Prins voortreffelijk was. Zeldzaam zijn de De Dion Bouton (gebouwd in 1903), de 14 pk sterke, groene Napier T78 uit 1914, de Ferrari Dino 246 GT in de typische rode kleur en de Bugatti 35 B. Met het laatste type voertuig won William Grover – Williams in 1929 de eerste grote prijs van Monaco. Te midden van deze nobele voertuigen ontdekt u ware cultusobjecten: een Isetta, een Fiat 500 en een Trabant.

De prins hield van auto’s in het algemeen, niet alleen van prestige modellen. Aansluitend staan u motorgeluid, glanzend chroom en rokende banden te wachten. Een hoogtepunt van deze reis zijn de tribune zitplaatsen (b). Direct tegenover het wereldberoemde Grand Casino van Monte-Carlo en links van het luxueuze Hotel de Paris heeft u een fantastisch uitzicht op de baan. U zult de kwalificatieronde van de Grand Prix Historique van dichtbij meemaken! Op een groot videoscherm kunt u delen van de baan zien die niet direct zichtbaar zijn vanaf de tribune. Na deze indrukwekkende ervaring reist u met de trein terug naar Nice. De avond kunt u naar eigen inzicht besteden. Overnachting en ontbijt.

Dag 3

Grand Prix Historique Monaco

Ook deze dag staat geheel in het teken van de Grand Prix. We nemen in de ochtend opnieuw de trein naar het nabijgelegen vorstendom en laat u wederom betoveren door de fascinatie van de autosport. In Monte Carlo ontmoeten exclusieve racewagens die tot de snelste en mooiste van hun tijd behoren, elkaar. Veelal is de historische variant van de Grand Prix, verdeeld in zeven klassen, met zijn harde gevechten en talloze ongelukken, spannender en spectaculairder dan de moderne Formule 1. Legendarische wagens, zoals de Lotus 72, maken de Grand Prix zo speciaal. Eén van de bekendste en meest succesvolle deelnemers aan de race is de meervoudige winnaar Duncan Dayton met zijn Brabham BT33 uit 1970. In de late namiddag nemen we de trein terug. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4

Dag ter vrije besteding – terugvlucht Nice-Amsterdam

Na een rustig ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding tot transfer naar de luchthaven (afhankelijk van uw vluchttijd).