Als rechtgeaarde Italiaanse man ben je altijd bezig met je uiterlijk. Snor in de krul, de juiste schoenen en zo verder. Italianen die wat meer te besteden hebben kiezen ook nog voor een mooie auto, liefst van eigen bodem. En heb je een nog dikkere portemonnee, dan laat je een auto ontwerpen.

Dat is precies wat meubelboer Paolo Boffi heeft gedaan. Hij vroeg carrosseriebouwer Zagato om de zaag in een Maserati Spyder te zetten. En dat is gebeurd. Het resultaat is de Maserati GS Zagato, een auto met een aluminium carrosserie en een achttien centimeter kortere wielbasis dan de Spyder. Voor het uiterlijk heeft Zagato de kunst enigszins afgekeken van de Maserati A6 G uit 1954.

De eenling verschijnt van 20 tot en met 22 april op het Concours D’Elegance in Villa D’Este, wat eigenlijk een veredelde modeshow is voor ’s werelds zeldzaamste en duurste automobielen. Boffi zwijgt over het bedrag dat hij voor zijn droomauto heeft betaald, maar verklapt wel dat hij de auto straks gewoon blootstelt aan de anarchie op de Italiaanse wegen. Dapper…

Reacties

Meer van TopGear