We hebben, geheel terecht natuurlijk, een enorm zwak voor Mazda. Het sympathieke Japanse merk wordt niet altijd (MX-5) maar wel vaak (2, 3, 6, de CX'en) wat onderschat, hebben we de indruk. Op de IAA laten ze een auto zien die het imago wel eens een flinke boost zou kunnen geven: de Koeru.

De wat zonderlinge naam (het schijnt in het Japans 'ga verder' te betekenen) geeft al aan dat het nog een concept is, maar het lijkt al haast wel zeker dat hij er ook echt gaat komen. En dan krijgt ie natuurlijk gewoon een stomme naam met cijfers en letters. CX-6, iemand..?

Hij is ongeveer even lang als de CX-5, maar wel 6 centimeter breder en 21 centimeter lager, wat hem een lekker stevig en aanzienlijk sportiever aanzien geeft. De 21"-wielen en microspiegeltjes doen natuurlijk ook een duit in het zakje, maar die zul je op de productieversie zeker niet terugzien. 

Mazda zelf laat verder bijzonder weinig los over de auto, behalve het gebruikelijke SkyActiv-zuinigheidsgereutel en wat vaag gemurmel over de Kodo-designtaal – zullen we je allemaal besparen. Leuk ding!
 

Reacties

Meer van TopGear