De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begint zich meer en meer te ontwikkelen tot een autofeestje waarop meer en meer fabrikanten hun technologie voor de toekomst etaleren. Zo liet ook McLaren zien waar het, met wat hulp van partner JVC/Kenwood, zoal toe in staat is. 

De twee werken al tien jaar samen, onder andere in de Formule 1, en vonden de CES een uitstekende gelegenheid dat feit eens wat hoog-elektronische luister bij te zetten. Het resultaat is deze 675 LT JVCKenwood Concept, die vooral opvalt door wat hij níet heeft: spiegels, een dashboard en een normaal stuur.

De spiegels zijn vervangen door camera's. Dat scheelt aanzienlijk qua luchtweerstand, wat de snelheid weer bevordert. Al kunnen wij ons voorstellen dat een 675 LT-rijder zich sowieso niet zo druk maakt om wat er achter hem rijdt – ze komen 'm toch niet voorbij. Maar dat terzijde.

Het dashboard is overbodig gemaakt door een hoogwaardig head-up display: alle relevante info wordt dus geprojecteerd in de voorruit. Het normale stuur heeft plaatsgemaakt voor het racestuur van de P1 GTR. De knopjes die je er op zit, zijn voornamelijk bedoeld om het head-up display in te stellen en te bepalen wat je er precies op te zien krijgt. Ook de startknop is op het stuur gemonteerd. Raadselachtiger is het knopje waar 'Pit' bij staat: hebben ze die gewoon laten zitten of is dat de sneltoets om je partner te bellen dat het wat later wordt..?

De overige aanpassingen zijn voornamelijk cosmetisch van aard – wat oranje accenten geven een extra futuristische indruk (goed nieuws voor Wim-Lex: oranje is kennelijk de kleur van de toekomst), al is er op bepaalde plekken ook een nieuw materiaal gebruikt dat schitteringen tegengaat. 

Echt nodig om de 675 LT aan de man te brengen is deze concept overigens niet: de 500 aangekondigde exemplaren zijn al uitverkocht.

 

Reacties