Het einde van de SLS is nog niet half aangekondigd, of er laat alweer een potentiële nieuwe AMG-supercar van zich spreken. Dit is de Vision Gran Turismo, een echte dubbelgeblazen V8 conceptcar met vleugeldeuren, en hij ziet er… niet bepaald bescheiden uit.

Volgens Mercedes-designbaas Gorden Wagener belichaamt de Gran Turismo 'het perfecte samenspel tussen emotionele, sensuele contouren en intelligente techniek'. Volgens ons is dit design-geheimtaal voor 'ziet er uit alsof ie elk moment een paar knuffelige jonge katjes in hun gezicht kan stompen'.

Mercedes zegt dat de inspiratie voor deze machine werd opgedaan bij de 300 SL racer uit 1952 en bij de huidige A-klasse (ja, echt), maar noemt vreemd genoeg niet de 'moordlustige robot uit de toekomst die van ons allen zijn slaven wil maken'. We weten verder niet veel over de AMG Vision Gran Turismo, behalve dat ie een twin-turbo V8 van onbekende inhoud gebruikt om 585 pk en 800 Nm uit te pulken, en dat ie slechts 1.385 kilo weegt. We weten niet precies hoe groot die velgen zijn, maar de banden lijken ongeveer zes micrometer dik, dus waarschijnlijk is het niet direct een S-klasse wat betreft comfort.

Het mooiste aan de Gran Turismo is dat je niet tot 2065 hoeft te wachten om ermee te rijden. Sterker nog: je kunt 'm over een paar weken al proberen, wanneer Gran Turismo 6 op de PlayStation 3 uitkomt. Jep, net als de GTbyCitroën is dit een virtuele machine, het antwoord van de Mercedes-mannen en -vrouwen op het verzoek van Polyphony-baas Kazunori Yamauchi om eens in hun eigen toekomst te kijken.

Hoewel het puur een conceptcar is, belooft Mercedes dat ie in het spel volledig functioneel zal zijn, en dat ie een 'krachtig en sonoor' uitlaatgeluid zal hebben. Wij zien de Vision Gran Turismo ook vooral als een voorzichtig stapje naar de opvolger van de SLS. Of misschien die daarna. We hopen dat we gelijk hebben.

Reacties

Meer van TopGear