We zijn weer eens een beroemde auto tegengekomen. Op eBay wordt momenteel een Mercedes aangeboden, die ooit toehoorde aan Steve McQueen. De acteur kocht de auto in 1972, en zou erin blijven rijden tot hij in 1980 overleed aan een hartaanval.

Dat McQueen als zelfverklaard autogek in deze Benz rondreed, is bepaald geen toeval. Het is namelijk een 300 SEL 6.3, en die werd in zijn tijd alom gezien als de beste sedan die er was. McQueen moest erg zijn best doen om deze auto te kunnen kopen. Toen hij in 1972 eenmaal had bedacht dat hij de 300 SEL wilde hebben, was de productie al gestopt. Pas toen een Afrikaanse diamanthandelaar zijn bestelling annuleerde, kwam McQueen in beeld voor dit fraaie zwarte exemplaar.

Ben je er niet van overtuigd dat Steve McQueen achter het stuur van deze Mercedes-Benz de straten van Los Angeles onveilig maakte? Dan moet je wellicht even kijken naar alle documentatie op eBay. Uit de papieren blijkt dat de auto ooit op naam heeft gestaan van de firma Solar Productions. En laat dat nu de productiemaatschappij zijn van films als Bullitt en Le Mans, waar McQueen een hoofdrol in speelde.

Het moet gezegd dat de auto de tand des tijds wonderwel heeft doorstaan. Het lederen interieur ziet er nog prima uit en afgezien van een paar kleine lakbeschadigingen lijkt ook de carrosserie perfect. Degene die deze auto koopt, heeft na een redelijk bescheiden investering echt iets bijzonders. Niet alleen heb je een Mercedes die ooit het eigendom was van een echte Hollywood ster, maar je hebt ook een auto met luchtvering, geventileerde remschijven rondom, airco en een enorm schuifdak. En dan vergeten we nog de 6,3 liter V8, die met een vermogen van 250 pk goed is voor een topsnelheid van 210 km/u.

Je hebt nog een paar dagen de tijd om je ouwe sok leeg te schudden en via eBay een bod uit te brengen. Het hoogste bod staat op dit moment bijna op 32.000 dollar. Geen geld…

Reacties

Meer van TopGear