De website van Top Gear Magazine is wellicht de laatste plek waar je een bericht zou verwachten over een in 1968 overleden monnik. Toch is dat precies waar we het even over moeten hebben.

De monnik in kwestie is namelijk niemand minder dan Francesco Forgione. Wie? Misschien dat de naam Pater Pio je meer zegt. Ook niet? Welnu, dat is een monnik die in 2002 heilig werd verklaard omdat hij tijdens zijn leven nogal wat wonderlijke zaken meemaakte. Hij was bijvoorbeeld de eerste gelovige in eeuwen bij wie de zogenoemde stigmata – wonden aan handen en voeten – zich openbaarden, en hij was in de loop der jaren verantwoordelijk voor een aantal wonderbaarlijke genezingen.

Familieleden van een van de mensen die Padre Pio rond 1959 genas, waren hem zo dankbaar dat ze hem een splinternieuwe Mercedes Ponton schonken. En daarmee zijn we aanbeland bij de daadwerkelijke reden van ons bericht. Want die auto wordt op 27 oktober in het Italiaanse Padua geveild. Als je deze site een beetje volgt, dan weet je dat de Volkswagen Golf van de paus een paar maanden geleden het lieve sommetje van ruim 180.000 euro opbracht.  Dan hebben we het over een ordinaire Golf.

De heilige klassieker van Padre Pio zal naar verwachting aanzienlijk meer opbrengen dan de auto van de persoon die nu zijn baas zou zijn geweest. Voor een oud dieseltje is dat helemaal niet gek.

Reacties

Meer van TopGear