Tijdens zijn skivakantie in Frankrijk is Michael Schumacher afgelopen zondag ernstig gewond geraakt. Hij liep zwaar hersenletsel op en ligt momenteel op de intensive care in het ziekenhuis van Grenoble, waar hij in een kunstmatig coma wordt gehouden.

De 44-jarige F1-legende en zevenvoudig wereldkampioen was met zijn zoon en twee anderen aan het skiën toen hij ten val kwam. Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis van Moutiers gevlogen, waarna hij naar Grenoble werd overgebracht. Na veel speculatie werd vanochtend tijdens een persconferentie bevestigd dat Schumacher nog altijd in kritieke toestand verkeert. Hij heeft een hersenbloeding gehad en is gereanimeerd en geopereerd. Over zijn kansen op herstel wil men nog geen uitspraken doen. Schumacher droeg ten tijde van het ongeluk een helm, die hem volgens zijn artsen zeker behoed heeft voor nog ernstiger verwondingen.

Wanneer er meer – hopelijk positief – nieuws wordt vrijgegeven, lees je het hier. Intussen wensen we Michael Schumacher en zijn familie alle sterkte en helpen we hen hopen op een spoedig herstel.

Update 31/12/2013
Schumacher is er na een tweede operatie iets beter aan toe, aldus zijn artsen. Het verwijderen van een bloeduitstorting heeft de druk aan de binnenkant van zijn schedel verminderd. Het komt er echter niet op neer dat hij nu buiten levensgevaar is; de dokters spreken ervan dat er 'tijd gewonnen is' en dat er nog een lange weg te gaan is.

Reacties