Als lezer van deze site zul je inmiddels weten dat wij milieuvriendelijke initiatieven van harte toejuichen. Vandaar ook dat we een tijdje terug met veel genoegen dit bericht met je wilden delen. Aan het rijden op varkensvet wordt nu een verrassende wending gegeven, door een misschien nog wel verrassender partij.

Het is namelijk McDonalds dat zich een keer van zijn groene kant wil laten zien. De hamburgerketen laat weten dat alle vrachtwagens en busjes die in Engeland de restaurants bevoorraden, geschikt worden gemaakt voor biodiesel. En die biodiesel gaat voor een belangrijk deel worden bereid uit het oude frituurvet dat bij McDonalds eens per half jaar uit de ovens komt.

Wanneer het frituurvet eenmaal genoeg frietjes en kipnuggets heeft gebakken, wordt het verrijkt met lijnzaadolie, waarna het als brandstof beschikbaar komt voor het uit 155 vrachtwagens en busjes bestaande wagenpark. Of dit zoden aan de dijk zet? Schrik niet: op jaarbasis verwacht McDonalds met deze actie een ongelooflijke besparing van 1.650 CO2 te kunnen realiseren. Als we niet zouden walgen van de baklucht zouden we zeggen: niet misselijk.

Reacties