Eén carburateur, 10-inch velgen, 60 pk én – hou je vast – een toerenteller. Voor huidige standaarden klinken de specificaties van de oer-MINI 1275 GT misschien niet heel bijzonder, maar voor 1978 was het meer dan genoeg voor tien overwinningen in het British Touring Car Championship en daarmee de algehele winst.

Eén van de locaties waar de dominante MINI scheurde, was Rockingham Motor Speedway in Engeland. Nu komt MINI met de nieuwe Rockingham GT Edition. Deze speciale uitvoering eert dit geweldige hoofdstuk uit de rijke autosportgeschiedenis van MINI.

Uiteraard krijg je tegenwoordig een stuk meer dan 60 pk. Alle Rockingham GT Editions zijn gebaseerd op de snelle Cooper S met 178 pk. De viercilinder motor van de Cooper S gebruikt geen carburateur meer, maar de modernste TwinPower Turbo-techniek. De MINI 3-Deurs presteert het om in een kleine 6,6 seconden naar de 100 te sprinten. De speciale uitvoering is ook leverbaar op de 5-deurs, de Cabrio, de Clubman en de Countryman. Ongeacht welke carrosserievorm je kiest, geniet je van het echte gokart-gevoel dat elke MINI biedt.

De MINI Rockingham GT Edition herken je aan de strepen op de motorkap, de striping aan de zijkant en de sportieve GT-logo’s. Bovendien krijgen alle Rockinghams de sportieve bumpers van de John Cooper Works mee, waardoor hij er – samen met de zwarte velgen – extra dynamisch uitziet.

Binnenin zet het thema door met het logo achter het stuur en rechts op het dashboard. Verder krijg je een Piano Black-interieur panelen en antracietkleurige hemelbekleding. Het stuur is bekleed met Nappaleer en een adaptief onderstel zorgt voor nog sportievere rij-eigenschappen.

Check de MINI site voor meer informatie of voor het plannen van een proefrit.

Advertentie
Meer
Advertentie