Als het aan Nissan ligt wordt zelfs de meest seksloze van alle autosoorten, de MPV, een hip hebbeding. De Japanners tonen tijdens de autoshow in Detroit (19 januari tot en met zondag 27 januari) de Nissan Forum, en laten hiermee hun visie op familieauto’s van de toekomst zien.

De Forum rijdt op diesel en heeft voorwielaandrijving. Hij staat op 20-inch aluminium velgen en biedt plaats aan zeven personen.

Vooral de achterinzittenden worden verwend in de Forum, want hij  is voorzien van alle denkbare gemakken. Zo zorgt een Bose-multimediasysteem ervoor dat alle zintuigen van de kindertjes geprikkeld worden. Mochten de cd’s en/of dvd’s toch nog gaan vervelen; de inzittenden kunnen niet alleen van het uitzicht genieten naast de auto, ze kunnen ook nog eens naar boven turen door het glazen ‘moonroof’. De middelste zitrij kan (in zijn geheel) 90 of zelfs 180 graden gedraaid worden om optimaal te genieten van het grote lcd-scherm of van het gezelschap op rij 3. Grappig detail: hij is zelfs voorzien van een magnetron die berekend is op ‘de grootte van een standaardzak microwave-popcorn’.

Rest de vraag: wat vinden we van het uiterlijk van de Forum? Laten we je eerst even vervuilen met onze opinie: als we dan toch aan de MPV moeten, laat het dan maar deze zijn. Hij ziet er een beetje uit als een kruising tussen een Ford S-Max en een Daihatsu Materia-maar-dan-wél-cool. En dat interieur: echt heel fraai. Wat jullie?

Reacties

Meer van TopGear