Bij Nissan vinden ze blijkbaar dat ze lang genoeg op hun lip hebben gebeten, en dus wordt er uit de school geklapt over de nieuwe GT-R die eind deze maand in Tokio debuteert.

De Japanners stoken het vuurtje flink op. Eergisteren verschenen er overal op het web al officiële foto’s, die nu worden gevolgd door wat sappige details omtrent de specificaties. Daar kunnen we dus wat mee. Onder de motorkap van de GT-R schuilt een 3,8-liter V6 turbomotor die de eerder gedane belofte van Nissan meer dan waar maakt. De V6 levert een vermogen van 473 pk en een ontzaglijk koppel van 587 Nm. Die trekkracht wordt tussen 3.200 en 5.200 toeren naar alle vier de wielen gebracht.

Daarvoor verantwoordelijk is een zestraps automaat met dubbele koppeling. Een automaat lijkt teleurstellend, maar Nissan belooft schakeltijden van 0,2 seconden. Toch maar eens afwachten of het ontbreken van een handgeschakelde bak geen misser is… In ieder geval kan de vierwielaandrijving het vermogen naar believen verdelen. Bij 40 km/h gaan er evenveel pk’s naar de voor- als naar de achterwielen, maar met een beetje sportief rijden kan de verdeling opschuiven naar 40 procent voor en 60 procent achter. En wil je bij het stoplicht zeker weten dat je als eerste weg bent, dan gaat er 98 procent van het motorvermogen naar de achterwielen. Afhankelijk van je bui of je kater kun je trouwens ook de schokdempers van Bilstein instellen op Racen, Sport of Comfort.

Nieuws over prestaties hebben we vooralsnog niet, maar we rekenen niet op een topsnelheid die heel flauw is begrensd op 250 km/u.

Reacties

Meer van TopGear