Je hebt een Nissan GT-R en je dacht dat ie snel was? Ontzettend snel zelfs? Dan word je hierbij toch even vakkundig voor aap gezet. Door niemand minder dan Nissan zelf.

Want ja, een 0-tot-100-tijd van 2,7 seconden, een top van 315 km/u en een Nürburgring-rondetijd van 7 minuten en 24,22 seconden, da's allemaal toch een beetje karig. Gelukkig heeft Nissans eigen huistuner Nismo iets aan deze doffe ellende gedaan. Maak kennis met de nieuwe GT-R Nismo: 600 pk, 652 Nm, een felrood randje en een extra dikke dosis f*** you Porsche.

Nismo pakte de twee turbo's van hun GT3-racer, friemelde wat aan de in- en uitlaattrajecten, paste de ontsteking aan en monteerde een paar extra plakkerige Dunlop-banden. Voor wie (nog) meer wil, is er ook van deze GT-R een Track Pack-versie te krijgen, met handmatig instelbare Öhlins-schokdempers, andere vering en 64,8 kilo (oftewel zo'n 82 procent van Richard Hammond) aan gewichtsbesparing op conto van talloze koolstofvezel onderdelen.

Met deze GT-R Nismo Track Pack heeft oud-FIA GT1-kampioen Michael Krumm zojuist een rondetijd op de Nordschleife neergezet van 7 minuten en 8,679 seconden. Dat is sneller dan welke straatauto ter wereld dan ook, met uitzondering van een paar Radicals (6:48, 6:55) en de Porsche 918 Spyder (6:57). En hoewel de prijs nog niet bekend is, kunnen we toch wel met enige zekerheid zeggen dat die meerdere eurotonnen onder die van de über-Porsche zal liggen. Indrukwekkend speelgoed…

Vanaf februari 2014 wordt de GT-R Nismo in Japan al geleverd; Europa en de VS zijn later in het jaar aan de beurt. Kijk tot die tijd vooral heel vaak naar onderstaand filmpje van de GT-R Nismo op de 'Ring, met uitleg van de heer Krumm zelf.

 


Reacties

Meer van TopGear