Op de vraag 'hebben jullie ook een hatchback van het formaat Golf?' moesten Nissan-dealers jarenlang nee verkopen. Tot nu, want de Japanners komen eindelijk met een opvolger voor de antieke Almera. Dit is de nieuwe Nissan Pulsar.

Waarom het zo lang geduurd heeft? De Nissan-bobo's vonden dat ze eerst een beetje aan de uitstraling van het merk moesten werken voor ze in dit segment opnieuw los zouden gaan. De afgelopen jaren hebben auto's als de Qashqai en Juke hun imago flink opgevijzeld, en nu is de Pulsar hier, ontworpen volgens de nieuwste Nissan-ontwerptaal en voorzien van de nieuwste veiligheidssnufjes. En een paar schone motoren, voor een gunstige prijsstelling in het huidige belastingklimaat.

Nissan gooit het met de Pulsar ook op ruimte; dankzij een wielbasis van 2,70 meter, net zo groot als die van sommige grote sedans, moeten achterpassagiers in deze hatchback bijzonder prettig kunnen vertoeven. In eerste instantie zullen er twee motoren verkrijgbaar zijn: een 1.2 DIG-T turbo-benzinemotor met 115 pk en een 1.5 dCi met 110 pk en een uitstoot van 95 g/km (waar kent bijtellingsbewust Nederland die motor van?). Later volgen krachtige benzineversies, mogelijk ook in een Nismo-uitdossing.

De Nissan Pulsar komt later dit jaar op de markt en zal, zo schijnt het, prettig geprijsd zijn.

Reacties