Is Nissan nu echt doorgeslagen? De Cube was al een vreemd autootje, de Juke is knettermal, maar dit doet gewoon pijn. Gelukkig is het een concept en hoeven we ‘m nooit op de weg te zien. Denken we.

De Townpod is volgens Nissan ‘een mobiele werkplek met elektrische aandrijving’, en ze beweren dat het een vrijetijdsauto en een zakelijke bestel-achtige auto in één is. Wellicht op dezelfde manier dat je een latex broek met open kruis zowel privé als bij het bezorgen van tuinmeubelen kunt dragen. De vraag is echter of daar iemand beter van wordt.

Wanneer je de lelijke buitenkant even wegdenkt, is de Townpod overigens best interessant. Om te beginnen diende de alom geprezen Leaf, de elektrische Nissan die volgend jaar te koop is, als basis voor dit gebakje. Opladen en voortzoemen dus. Wanneer je alles openklapt wat er open te klappen valt, blijkt het ding onbehoorlijk ruim te zijn. En er zijn een stel rubberen ballen aan boord, zogenoemde ‘pucks’, waarin je bijvoorbeeld je telefoon- of bekerhouder kunt proppen.

Flexibiliteit is troef bij de Townpod; en dat is mooi, want dat schijnt de toekomst te zijn. Nu nog een fatsoenlijk ontwerp eromheen, en we zijn ervoor te porren.

Reacties

Meer van TopGear