Maandagochtend om 6.45 uur gaf Giel Beelen op het Mediapark in Hilversum het startschot voor de Noordkaap Challenge 2014, de grootste editie ooit. 82 deelnemers, verdeeld over 35 teams, zijn op dit moment op weg naar de vrieskou, de duisternis en het noorderlicht – dit alles in naam van 3FM Serious Request, dat dit jaar aandacht besteedt aan 'de stille ramp': meisjes en vrouwen die in conflictgebieden slachtoffer worden van seksueel geweld.

Onder andere Lex Uiting van 3FM (ex-Jakhals, Rambam), dj en acteur Ferry Somogyi (GTST) en actrice en presentatrice Kimberley Klaver (SpangaS, Verliefd op Ibiza) zijn aangehaakt bij de barre tocht naar de Noordkaap. Onderweg voeren de teams een reeks extreme, bizarre en heftige opdrachten uit voor het goede doel. Nadat ze de Noordkaap over hachelijke ijswegen hebben bereikt, keren ze weer zuidwaarts, om zaterdag 20 december aan het eind van de middag te finishen bij het Glazen Huis in Haarlem. De missie: een zo groot mogelijke cheque overhandigen aan de 3FM dj's aldaar.

De Noordkaap Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor én deelnemer Justlease.nl en haar duurzame ‘moeder’ Terberg Leasing B.V. Beide bedrijven maken zich sterk om tijdens de Challenge zoveel mogelijk geld op te halen voor de stille ramp van het Rode Kruis.

Wil je de Noordkaap Challenge live volgen, of zelfs de deelnemers een opdracht geven, check dan www.noordkaapchallenge.com!

Reacties