De Italiaanse ontwerpers van Pininfarina hebben weer eens een aardig concept tevoorschijn getoverd. Nu nog op tekening, maar in maart in het echt te zien tijdens de Salon van Genève.

Hert gaat om de Sintesi, een concept voor een studiemodel waar verder nog helemaal niets over bekend is. Lowie Vermeersch, de 33-jarige Belg die sinds augustus vorig jaar de scepter zwaait bij Pininfarina.

Wat hij heeft getekend is naar eigen zeggen een synthese van de waarden van het Italiaanse designhuis, maar ons doet het erg denken aan de Maserati Birdcage. Dat is dan weer een studiemodel van een jaar of drie geleden.

Volgens mensen die het kunnen weten is de Sintesi echter meer dan dat. Met dit concept verkent Pininfarina nieuwe mogelijkheden ten aanzien van mobiliteit, actieve veiligheid en gebruiksgemak. Wellicht dat we bepaalde elementen uit deze proefballon in de toekomst terugzien in modellen van andere fabrikanten. Via de website www.sintesi.pininfarina.com worden we de komende tijd op de hoogte gehouden.

Reacties