Het gebeurt niet vaak, maar we staan met onze mond vol tanden. De docent van de studenten die deze Porsche hebben ontworpen, moet zijn klas eens streng toespreken. Het is toch verboden om autoliefhebbers zoals wij slapeloze nachten te bezorgen?
 
We hebben het over de Porsche Carma Concept, een auto die op een regenachtige dinsdagmiddag zomaar even werd getekend door een groepje designstudenten in het vierde jaar van het Franse ISD, ofwel het Institute Supérieur de Design. Het zou zomaar kunnen dat ervaren auto-ontwerpers over de hele wereld er op dit moment het bijltje bij neergooien omdat studenten het blijkbaar beter kunnen.
 
De Carma Concept is bedoeld als extreme superauto van Porsche, maar onze welwillende scholieren hebben ook rekening gehouden met dagelijks gebruik. Misschien bedoelen ze daarmee dat de auto van bovenaf bekeken, oogt als iets dat je tegen je oor drukt om in te praten.
 
Als we overigens de flanken van de auto even op ons in laten werken, ontwaren we trekjes van de Audi R8. En de vulopening schuin boven het achterwiel lijkt afgekeken van de Bugatti Veyron. Maar in de achterkant herkennen we weer duidelijk de Porsche 928, terwijl de voorkant weer erg doet denken aan de 911.
 
Al bestaat deze auto alleen nog maar in de virtuele wereld, we zijn nu al danig onder de indruk van de matte carrosserie met de horizontale rode baan aan de onderzijde. Leuk idee. Porsche moet maar eens even goed naar de Carma kijken.
  

Reacties

Meer van TopGear