In juni schreven we al eens over de dappere pogingen van de tuners van het Duitse 9ff om een Porsche GT3 om te toveren tot een superauto die de Bugatti Veyron in de schaduw zet. Het resultaat van hun inspanningen heet GT9, en de auto is zo goed als af.

Dat houdt onder meer in dat de GT9 ook een prijskaartje heeft gekregen. Daarop prijkt een bedrag van 592.620 euro. Uiteraard is dat exclusief de toegevoegde waarde van onze belastingdienst. Al moeten we zeggen dat we geen idee hebben of dit paradepaardje wel voor de Nederlandse markt bestemd is, want er worden er slechts twintig gemaakt.

Maar wat koop je nu precies voor bijna zes ton? Om precies te zijn een verlengde Porsche 911 GT3 met een vermogen van 987 pk en 964 Nm. Dat is weliswaar iets minder dan de Veyron, maar het is wel voldoende om een snelheid van 407 km/u te bereiken. Daarmee kruip je op een heel lang recht eind de Veyron heerlijk langzaam voorbij.

Om dat allemaal mogelijk te maken heeft 9ff natuurlijk niet alleen maar de carrosserie van de 911 GT3 met een paar centimeter verlengd. Met het oog op meer neerwaartse kracht werd het dak flink verlaagd, terwijl de GT9 dankzij het gebruik van carbonfiber en kevlar is afgevallen tot 1.326 kilo. En om het motorvermogen op te krikken tot bijna astronomische waarden, gebruikten de technici van 9ff niet alleen twee turbo’s, maar ook titanium drijfstangen en speciale gesmede zuigers. Eigenlijk is dat prijskaartje dus een lachertje.

Reacties

Meer van TopGear