Het Amerikaanse Renovo Motors presenteerde op Pebble Beach een nagenoeg productieklaar prototype van hun elektrische sportauto. En de grap is: hij lijkt precies op een legendarische raceauto van Shelby.

Mocht je het (zoals wij) niet weten: Renovo is in 2010 opgezet en opereert vanuit het Californische Silicon Valley. Dan weet je eigenlijk al dat er meer met printplaatjes dan met zuigers en cilinders gewerkt zal worden, en dat klopt: dit is hun Renovo Coupe, opgebouwd uit de wonderschone carrosserie en chassis van de Shelby Daytona Coupe, maar dan zonder hamerende V8. Sterker nog: deze auto zit vol patent-pending elektrische technologie waaraan Renovo sinds haar oprichting in het geheim werkte.

'De vorm van de Daytona was bijna 50 jaar geleden al zo goed als perfect', zegt gelauwerd ontwerper en Renovo-adviseur Peter Brock niet al te bescheiden over zijn eigen creatie. 'Het herontwerp kreeg een update op het vlak van body, frame, ophanging en interieur – het is een nieuw hoofdstuk voor deze auto.'

Wat er nu precies onder al dat prachtige metaal huist? Iets snels: twee in het midden gemonteerde sequentiële axial-flux motoren (nogal Back to the Future, nietwaar?) drijven elk een achterwiel aan en produceren samen ruim 500 pk. Plus een klein beetje koppel: zo'n 1.350 Nm. Daarnaast zien ze er ook nog eens oogverblindend mooi uit, en die stap mocht in de wereld van de elektromotoren ook wel eens gezet worden. De twee worden gevoed door een voorraadje lithium-ion-accu's, die je binnen een half uur via een snellader weer vol kunt krijgen.

Maar natuurlijk kunnen laadtijden en actieradius (dat laatste is overigens nog niet bekend) jou weinig schelen: jij wilt de prestaties weten, niet? Nou, die 500 pk en 1.350 Nm hoeven niet meer dan 1.475 kilo mee te sleuren, en dus zit de Renovo in 3,4 seconden van 0 op 96 km/u en bereikt ie een topsnelheid van bijna 200 km/u. 'We hebben al onze passie en innovatie in de EV Coupe gestort om een werkelijk verbazingwekkende rijervaring te creëren', zegt Renovo-hoofd Christopher Heiser. Op basis van deze cijfers geloven we 'm graag.

De Renovo EV Coupe is nu al te bestellen, maar de gelimiteerde productie komt pas in 2015 op gang. Een prijs is nog niet bekend, maar verwacht niet dat die al te schappelijk zal zijn.

Bekijk hieronder Renovo's gelikte en rokerige promofilmpje.

 


Reacties

Meer van TopGear