Ken je 'm nog, de Rezvani Beast? De kleine supercar, afkomstig uit Californië en gebaseerd op de Ariel Atom, werd vorig jaar voor het eerst op internet gesignaleerd met hoge prestatiecijfers en mooie beloftes. Zoals zo veel onbekende, ambitieuze supercarprojecten was het makkelijk om 'm weg te lachen, maar dat zou een vergissing zijn geweest. Nu is de Rezvani Beast namelijk te koop. Sterker: er zijn er al een paar verkocht.

Fardees Rezvani begint met het chassis van een Atom en monteert er zijn cartooneske koolstofvezel carrosserie, een echt interieur en wat luxe gadgets op (zoals infotainment met Apple CarPlay) – die samen niet meer dan zo'n 90 extra kilo's in de schaal brengen voor een indrukwekkend totaalgewicht van 748 kilo. Vervolgens zorgt hij dat de 2,4-liter Rotrex viercilinder, met turbo én supercharger, maar liefst 500 pk levert. Om dat extra gewicht te compenseren, snap je.

Afhankelijk van je vaardigheden met de handgeschakelde zesbak (er is ook een automaat, maar kom op, dat kun je echt niet maken) is de Beast in staat om van 0 naar 96 km/u te sprinten in 2,7 seconden, oftewel sneller dan zo'n beetje alles wat je op dit moment op vier wielen kunt krijgen, onbereikbare hyperhybrides en de Veyron uitgezonderd. Oorspronkelijk zou er ook een minder krachtige versie van de Beast komen, maar die is inmiddels geschrapt. Je zult dus genoegen moeten nemen met deze 500-pk-versie, die vanaf een kleine 150.000 euro (exclusief belastingen) te krijgen is. Oh ja: een voorruit is optioneel.

Reacties