Shelby heeft aangekondigd dat ze een Ford van meer vermogen hebben voorzien. Gezien hun geschiedenis waarin ze vele Fords van meer vermogen voorzagen, is dit op zichzelf niet echt bijzonder nieuws. Alleen is het niet zomaar een Ford en niet zomaar wat vermogen.

Dit is de Shelby Baja 700, een F-150 Raptor met – jawel – meer dan 700 pk. Hij is niet gebaseerd op de compleet nieuwe Raptor, die het met zes cilinders en twee turbo's moet doen, maar op het origineel met een 6,2-liter grote V8. Die krijgt van Shelby een Whipple-supercharger van 2,9 liter aangemeten, plus een zwik nieuwe (grotere) motoronderdelen en een Borla-uitlaatsysteem. Hierdoor ontstaat een boost van de standaard 416 naar ruim 700 pk.

Naast de motorische aanpassingen schijnt er een volledig competition-gereed off-road-onderstel gemonteerd te zijn. Ook zijn er BF Goodrich K02-banden op 18 inch velgen, talloze stickers en – als je wilt – een andere voor- en achterbumper van Rogue Racing.

Er worden slechts 50 exemplaren van deze ultieme Raptor V8-uitsmijter gemaakt; de prijzen in de VS beginnen bij 45.000 dollar. Als je de aanschafprijs van de basis-Raptor niet meerekent, dan. Wie doet ons en de rest van autoliefhebbend Nederland een plezier en haalt er eentje hierheen? Of die gele Hennessey VelociRaptor waar Clarkson onlangs in reed, die mag ook.

Reacties

Meer van TopGear