Kerstvakantie. Buiten ligt zesziljard kuub sneeuw en je verveelt je stierlijk (raar woord eigenlijk, stierlijk. Vervelen die beesten zich altijd zo? Maar dat terzijde.) Wat doe je dan?
Sommigen klitten samen met veel familie en krijgen legendarische kerstruzies. Anderen punniken kleertjes voor hun huisdieren. Weer anderen gaan zich lopen afvragen waar sommige woorden eigenlijk vandaan komen. En in een speciale buitencategorie mensen roept die sneeuw een enorme hoop creativiteit, werklust en doorzettingsvermogen op. Tot de laatste categorie behoren de broers Gerben (20 jaar), Gijs (18) en Piet (15) Jansen. Zij benutten hun kerstvakantie om onafzienbare hoeveelheden gekristalliseerd water om te zetten in ware automobiele kunstwerken.

Gerben en zijn vriend Jasper Hoopman begonnen kruiwagens vol sneeuw op elkaar te stapelen, samen te stampen en tot een sneeuwreplica van een Citroen DS te boetseren. Drie volle dagen zijn ze ermee bezig geweest. Ondertussen waren Gijs en Piet begonnen aan een antieke Mercedes-Benz, die twee dagen na de DS voltooid was. Een bezoekje aan de lokale Mercedes-dealer (zie je wel dat er ook heus aardige tussen zitten) leverde een echte ster op die als kroon op het werk op de neus gestoken werd. Ze hadden er natuurlijk ook een uit een wortel kunnen knippen, maar een dermate authentiek werk verdient een authentieke Ster, nietwaar?

We maken ons een klein beetje zorgen, nu de dooi invalt. Natuurlijk ook om de auto’s, maar om een beetje in kerstsferen te blijven; van bevroren water zijt gij, tot water zult gij wederkeren. Maar wat gaan Gerben, Gijs en Piet nu doen? Terug naar de Playstation of zo? De meest recente TopGear Magazine eindelijk uitlezen? We hadden zeker over dat laatste nooit gedacht dat we het zouden zeggen, maar het zou zonde zijn – als je dit kunt, kun je alles. Sterkte, mannen!

 

Reacties

Meer van TopGear