De nieuwe Batmobile is klaar! De Italiaanse carrosserie bouwer Ercole Spada nam het onderstel van een Corvette Z06 en maakte daar de Spadaconcept Codatronca van.

Het ontwerpen van een mooie auto kun je aan Ercole Spada best overlaten, want in het verleden was hij als hoofd design bij Zagato verantwoordelijk voor auto’s als de Aston Martin DB4 en de Fulvia Zagato Sport. Voor deze Spadaconcept ging de Italiaan te rade bij de Alfa Romeo TZ, een prototype uit 1965. Persoonlijk vinden we dat Ercole de voorkant van dit nieuwe geesteskind fraai heeft gestileerd. Alleen ziet de achterkant er helaas uit als Darth Vader met een ochtendhumeur.

Wat overblijft zijn de rapportcijfers van de 512 pk sterke 7,0 liter V8. En die zijn niet te versmaden. Een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 330 km/u. Voor het gemak heeft de Spadaconcept op zijn kont een schermpje waarop achteropkomend verkeer kan zien hoe hard je gaat.

De Spada Codatronca zou in de toekomst in beperkte oplage op de markt moeten komen. Laat iemand vast ruimte maken in de Batcave…

Reacties