In februari volgend jaar komt SSC met een groene variant op de Ultimate Aero, voorzien van twee elektromotoren van ieder 500 pk. Ze denken hiermee alle records van de huidige elektrische voertuigen aan flarden te rijden. En dat zou best wel eens kunnen…
 
Aangezien de Aero een nogal exotische verschijning betreft en de fabrikant zich realiseert dat je niet iedere dag met deze supercar op pad gaat, hebben ze veel aandacht besteed aan het accupakket. Wel zo prettig dat je niet eerst de hele boel aan het infuus moet hangen om überhaupt een rondje te kunnen maken in de Aero EV (Electric Vehicle). SSC claimt dat het revolutionaire accupakket zijn krachten verschillende jaren kan behouden.
 
Het hoge vermogen wordt uiteraard op de achterwielen overgebracht, maar de EV kan ook besteld worden met vierwielaandrijving. Bovendien komt er een versie beschikbaar met ‘slechts’ één elektromotor van 500 pk. Beetje zielig, niet dan? Dan wordt het moeilijk om records te gaan breken. De planning is dat eventuele kopers (en ja, die komen er gegarandeerd) in het laatste kwartaal van 2009 de sleutels van de Ultimate Aero EV in ontvangst kunnen nemen.

Reacties