Dat zou wat zijn: twee jaar nadat je ergens te hard hebt gereden alsnog een boete op de deurmat ontvangen. Gelukkig schrijft de wet voor dat het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) binnen vier maanden na de overtreding de boete moet opsturen. De politie en het CJIB moeten door een zure appel heen bijten op dit moment. Door een fout zijn er vorig jaar ruim 75.000 boetes niet uitgeleverd.

Vorig jaar zijn er volgens het CJIB ruim 6,5 miljoen snelheidsovertredingen geregistreerd, maar dat hadden er dus veel meer kunnen zijn. Omroep Brabant deed navraag bij het CJIB naar het aantal flexflitsers (foto ter illustratie) in 2023. De cijfers werden vervolgens door het lokale medium voorgelegd aan de politie-eenheid in het oosten van de provincie. Hier werd het verschil gevonden.

Het CJIB en de politie geven nu dan ook toe dat er controles zijn geweest waarbij geen boetes zijn uitgeschreven, terwijl er wel mensen geflitst zijn. Voor de politie en het CJIB is het nog niet duidelijk hoe mensen te hard rijden konden rijden zonder er een boete voor te krijgen. Blijkbaar zou er een fout zitten bij 556 snelheidscontroles.

De storing kan een duur grapje zijn

Volgens een berekening van Omroep Brabant komt het misgelopen boetegeld neer op ruim 5 miljoen euro. Daar hadden ze bij het CJIB ook 9.132.420 kipnuggets voor kunnen kopen. Beetje zonde, niet waar? Voordat je denkt dat nu langs iedere mobiele flitser gewoon 130 kan rijden: de problemen met de flexflitsers zijn opgelost.

Reacties

  • Goh wat een toeval heeft op 28 juni 2024 geschreven:

    De Europese verkiezingen zijn geweest en het Russische trollenleger met hun anti-overheid lastercampagne is opeens weer verdwenen. In de maanden voor de verkiezingen had je hier minstens 15 reacties gehad…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear