Het heeft er alle schijn van dat er in het geniep gewerkt wordt aan de wederopstanding van DeLorean. Een stel Amerikaanse fanatiekelingen overweegt om de beroemde DMC-12 weer te gaan produceren.

Ongetwijfeld weet je nog deze gevleugelde coupé als tijdmachine wereldberoemd werd in Back to the Future. De volledig van roestvrij staal gemaakte DMC-12 stierf al na twee jaar in productie te zijn geweest een stille dood, omringd door geruchten over fraude met subsidies en drugssmokkel. John DeLorean, oprichter van het merk, overleed in 2005 op 80-jarige leeftijd.

Ongetwijfeld zou hij instemmend hebben geknikt bij het horen van de plannen van James Espey. De Amerikaan heeft met wat vrienden de nieuwe DeLorean Motor Company opgericht en is vastbesloten om jaarlijks 25 nieuwe DeLoreans te gaan bouwen. En dat is goed nieuws, want van de 9.200 exemplaren zijn er wereldwijd nog maar een kleine 3.000 over. Zijn idee is nu al een succes. Voor de nieuwe DeLorean zou al een wachtlijst bestaan van negen maanden, dus als je er een wilt zul je geduld moeten hebben. We hopen wel dat hij voor de nieuwe DMC-12 een wat betere motor op de kop weet te tikken.

Reacties