Afgelopen zaterdag reden we in een oude Porsche vol TopGear-stickers mee met de Stars & Cars Rally 2011. Niet zomaar: voor het goede doel. Er werd in totaal 150.000 euro opgehaald voor de Stichting Metakids, die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Het is de tweede keer dat er door Stars & Cars zo’n recordbedrag voor een goed doel bij elkaar werd gereden.
 
De Stars & Cars Rally startte dit jaar in Harderwijk met 140 equipes die door Erik de Zwart werden weggevlagd. Naast de TopGear Magazine-crew verschenen ook BN’ers als Daniëlle Oerlemans, Najib Amhali en Metakids-ambassadeur Pieter van den Hoogenband aan de start. Het bonte gezelschap navigeerde in drie etappes naar de lunchlocatie in Doorn en vervolgens naar het eindpunt in Gorinchem.
 
Buiten de Waterpoort lag The Ocean Diva aan de kade de equipes op te wachten. Aan boord van het schip barstte het feest los en werd er een loterij en een veiling gehouden ten behoeve van Metakids, met als hoogtepunt de bekendmaking van de opbrengst van de rally. Die bleek ruim 120.000 euro, maar dat werd door hoofdsponsors Piet Zoomers en Gant naar boven afgerond op 150.000 euro.
 
De rally is een initiatief van Vereniging het Verschil (VHV) en vond dit jaar voor de derde keer plaats. Ieder jaar kiest VHV een nieuw goed doel waar zij zich dan een jaar lang voor inzet, onder meer door allerlei activiteiten te organiseren. Stars & Cars is het jaarlijks terugkerende en grootste evenement.
(foto’s: Karen Kaper)
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie