TopGear warmt je op in kille winterse tijden. Deze maand hebben we niet alleen een aantal prachtige tests en reportages voor je, maar krijg je van ons ook nog eens een gratis dvd! Daarop vind je aflevering 1, 2 en 3 van seizoen 19, waarin we onder andere de Pagani Huayra, Bentley Continental GT en Toyota GT86 zien langskomen, plus een roadtrip door de VS met een SRT Viper, Lexus LFA en Aston Martin Vanquish. Genieten!

Maar nog even over die tests en reportages. We hebben deze keer een wel heel bijzondere voor je. Je zag op deze site al eerder wat voorproefjes langskomen, en anders kun je aan onze cover misschien wel raden wat deze maand the big one is: ene meneer Jeremy Clarkson heeft zich uitgeleefd in de McLaren P1. Hij reed 'm op het circuit van Spa-Francorchamps en was op z'n zachtst gezegd best wel onder de indruk van de spanning en het spektakel. Vooral ook omdat het regende.

Naast JC's exclusieve uitje gaan we deze maand dieper in op de Jaguar C-X17, de concept-SUV die het wat ons en de rest van de wereld betreft ogenblikkelijk tot productiemodel mag schoppen. We bekijken de Alfa Romeo Disco Volante, die ons a) verdrietig stemt omdat er een 8C Competizione voor gesloopt moest worden, en b) die traantjes meteen doet verdampen omdat ie zo allesverzengend heet is. We ontmoeten de uitvinder van de buggy – dé buggy – en kijken in de toekomst van Opel naar aanleiding van de schitterende Monza conceptcar. We onderzoeken de lowrider-cultuur en zetten drie coupés tegenover elkaar: de 4-serie, A5 en C-klasse.

Ook bekijken we de Nissan Zeod, oftewel de elektrische Deltawing. We rijden kort in een Praga R1, een Tsjechische racer van (klein) formaat en (licht) gewicht, en besteden een aantal pagina's aan onze cosmetica-special, zodat je precies weet wat je voor de feestdagen aan geurig spul op je verlanglijstje moet zetten. En natuurlijk barst onze Drives-rubriek weer uit elkaar: we zoemen met de Volkswagen e-Up, Renault Twizy F1, Mitsubishi Outlander PHEV en BMW i3, maar verbranden ook ouderwetse brandstof met onder andere de Audi S8, Infiniti Q50, Skoda Yeti, Hyundai i10… En als klapstukken de Alfa Romeo 4C, de Aston Martin Vanquish Volante en de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Oef.

Mis 'm dus niet: spoed je naar de winkel, je brievenbus of tegenwoordig ook je tablet of smartphone, en scoor TopGear Magazine nummer 102. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement (inclusief digitale versie) trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Reacties