Zo, waarde lezers. Lekker uitgevakantied? Wij wel, ondanks dat we ondertussen de nieuwste TopGear voor jullie in elkaar hebben gedraaid. Het voelde deze keer een beetje als vakantie, vandaar. We ondernamen namelijk een aantal reizen, waaronder een stomende tocht door IJsland, een spannende rit tegen een besneeuwde berg op, en de meest epische roadtrip ooit – met een van de meest epische auto's ooit.

Jazeker: we reden 4.000 kilometer van Chicago naar Los Angeles over Route 66, en dat deden we met niets minder dan de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Het zit zo: van de Veyron zullen er nooit meer dan 450 stuks gebouwd worden, en dit aantal is bijna bereikt. Het is dus tijd om op gepaste wijze afscheid te nemen.

Die reis door IJsland? Die maakten we in de Citroën C4 Cactus, de opvallendste auto sinds de Nissan Cube. Een simpele, eerlijke auto in een simpel, eerlijk landschap; we zouden er bijna een beetje Zen van worden, of zo. De bevroren berg die we beklommen, ligt in de VS: Mount Washington. We gebruikten passend gereedschap in de vorm van de Subaru WRX STI. Wat een avontuur.

Mercedes is bezig met een nieuw klein sportautootje. Hij heet AMG GT en moet het opnemen tegen modellen als de Porsche 911, de Corvette en de Jaguar F-type. Momenteel is ie nog een beetje geheim – Mercedes weigerde de psychedelische camouflage-stickers eraf te halen – maar toch mochten we even van 'm proeven. Smaakt naar verbrand rubber.

We waren in een vergelijkingsbui en zetten drie fantastische coupés voor je tegenover elkaar: de Rolls-Royce Wraith, de Mercedes S 63 AMG Coupé en de Jaguar F-type V6 S Coupé. Een rare vergelijking? Misschien. Daarom deden we ook een meer logische test: de Audi SQ5 TDI tegen de Range Rover Evoque SD4 en de Porsche Macan S Diesel. Hoe logisch het gebruik van een tank daarbij was, laten we maar even in het midden. Oh: en drie vederlichte racertjes van de merken Ariel, Caterham en BAC mochten het ook nog even tegen elkaar opnemen.

Wat nog meer? We reden (voorzichtig) in een Lotus F1-auto en lieten onze ziel masseren door de Ferrari California T. We gaan uitgebreid in op het nieuws van de laatste tijd, onder andere met de nieuwe Smart en een unieke Ferrari F12 Berlinetta zonder dak. En we rijden uitgebreid met auto's als de Audi A3 e-tron, de Ariel Atom 3.5R, de gefacelifte Suzuki Swift en VW Polo BlueMotion, de BMW M3, M4 en… de 2-serie Active Tourer.

Maar je kent ons: dat is nog niet alles, nog lang niet zelfs. We hebben bijvoorbeeld ook een spetterende zomerprijsvraag met, eh, spetterende zomerprijzen! Zoals een stijlvol Bell & Ross horloge en een Specialized fiets van aluminium en koolstofvezel, beide ter waarde van een kleine 3.000 euro. Je ziet het: het is de hoogste tijd om de nieuwe TopGear Magazine te gaan halen. Hij ligt nu in de winkel, of misschien wel op je deurmat. Grijp 'm.

Meer info vind je hier. Jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie