Barst in tranen uit van blijdschap, want de nieuwe TopGear is hier om je kille winter een warm tintje te geven! Hoewel, warm…

Allereerst leek het ons een goed idee om in ons tweede nummer van het jaar maar meteen de belangrijkste test van het jaar te plaatsen. Omdat we weten dat jij daar blij van wordt. We hoeven niet uit te leggen waar we het over hebben, toch? Iets met hypercars. Iets met hybrides. Iets met een Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder en McLaren P1 – voor het eerst met z'n drieën samen in één test. Hoppa! Alleen wel jammer dat het koud was, en dat het regende.

We testten de nieuwe Land Rover Discovery Sport, de langverwachte opvolger van de Freelander. Deden we dat in de tropen, met warme modder, veel muggen en papaya's uit het vuistje? Neen: op IJsland. Brrr.

TopGear is al een tijdje bezig om zich de edele kunst van het rallyrijden eigen te maken, en deze nobele poging nadert nu zijn ultieme ontlading: we stappen in een heuse Hyundai WRC-auto en doen mee met een echte rally! In het gloeiende Turkije, op het hete Sardinië? Welnee, in het druilerige Wales.

Oké, dus die warmte waar we het over hadden, was een beetje vergezocht. Toch hebben we ook deze maand weer zo veel bijzonders voor je dat je het moeilijk zult kunnen laten om heel hard op en neer te springen (en daar krijg je het toch echt warm van). Wat te denken van:

  • alles over het nieuwe seizoen van TopGear dat binnenkort begint
  • het belangrijkste autonieuws van 2015 – nu al – overzichtelijk op een rijtje
  • de Ferrari FXX K en de McLaren P1 GTR
  • vier vlotte diesel-coupés die het tegen elkaar opnemen
  • Aston Martins DB10 conceptcar voor de nieuwe James Bond-film
  • Peugeots dikke Dakar-auto
  • een Bentley Mulsanne Speed op een Nascar-circuit

Daarnaast rijden we met de Aston Martin Vanquish Carbon Black, de Porsche Cayenne S E-Hybrid en de Ford Fiesta Red Edition, plus wat sensibeler spul, zoals de Smart Forfour, de Audi A1 1.0 TFSI Ultra en de Ford F-150 pick-up (ho ho: met brave V6 EcoBoost, jazeker). Dat niet alleen: naast onze gewaardeerde columnisten J. Clarkson, James M., Richard J. Hammond III en Robert 'Bobby D' Doornbos presenteren we je deze maand een nieuwe duit-in-het-zakje-doener in de vorm van gelauwerd schrijver en introvert petrolhead Ronald Giphart!

Je ziet het: genoeg reden om de nieuwste TopGear Magazine snel de jouwe te maken. Dus ren naar je winkel of hups naar je brievenbus en regel dat eens even, joh. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Reacties