Je hebt lang genoeg gewacht. De nieuwe TopGear is weer uit, en deze maand duiken we er meteen vol in: alles wat je wilt weten over hét nieuws van de afgelopen maanden, de Ferrari F12 Berlinetta, staat op acht van onze pagina’s. Dit wondertje van design en aerodynamica heeft ons betoverd; sinds onze fotosessie leven we enkel nog met de doelstelling om er in te rijden, zo snel mogelijk. We weten zeker dat je het met ons eens bent.

Iets luchtigers, letterlijk: de Lamborghini Aventador J. Een Aventador, maar dan na een ferme klap van de molen. Zonder voorruit, zonder enig zicht naar buiten voor de inzittenden, maar met een melodieuze V12 die iedereen in een straal van zes kilometer waarschuwt dat je eraan komt. Machtig.

We kijken wat er gebeurt wanneer je een Pagani Huayra die nog niet af is naar een snelheid van 354 km/u stuwt. We gaan op bezoek bij Porsche, waar we met hun eveneens nog in ontwikkeling verkerende 918 Spyder een blokje om gaan. Zonder carrosseriepanelen. Omdat we er toch zijn, kijken we meteen in een uitgebreide test naar de gloednieuwe Boxster.

We gaan het circuit op met de langverwachte Toyota GT 86, terwijl James met een collega-redacteur kijkt welke van de twee belangrijkste supermini’s van het moment de beste is: de Fiat Panda of de Volkswagen Up. We besteden aandacht aan onze jaarlijkse horlogespecial, met de mooiste polsklokjes die we binnen, net buiten of heel ver buiten het gemiddelde budget konden vinden. We belichten de EXP 9 F conceptcar, de unaniem verguisde Bentley-SUV, en nemen een kijkje bij Nederlands nieuwste instap-raceklasse: de Chevrolet Cruze Cup.

In onze First Drives-sectie komt eerst en vooral de Mercedes SL500 langs. Compleet nieuw en opperluxe. Ook proberen we de Porsche 911 Cabrio, de Audi A8 Hybrid, de Subaru XV, de Peugeot 208, twee Renault Méganes (waaronder één erg snelle) en de lollige Renault Twizy. We rijden uitgebreid in de Subaru BRZ en jagen de Audi A1 Quattro over een ijsmeer. Nogmaals. Gewoon, omdat we er de vorige keer geen genoeg van konden krijgen en The Stig steeds de sleutels van ons afpakte.

Je weet het: dit is nog lang niet alles wat je in de nieuwe TopGear kunt vinden. Spoed je dus naar de winkel of naar je brievenbus en verslind ‘m! Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie