Zomer! We roepen het nog eens: zomer! Tijd om in de tuin of op het strand te relaxen met de nieuwe TopGear Magazine. Of niet? Wel, hè? Precies.

Deze maand hebben we eerst en vooral een knalblauwe Jaguar voor je, maar niet zomaar eentje. Het is de C-X75, de ontaard snelle hybride die het merk ontwikkelde om hem vervolgens – zeggen ze – nooit in productie te nemen. Wij vinden dat ze die beslissing nog eens moeten heroverwegen, en leggen je (en hen) graag haarfijn uit waarom.

Wellicht heb je wel eens gehoord van de Bloodhound SSC, de Britse speed machine waar momenteel naarstig aan wordt gesleuteld om het landsnelheidsrecord naar een magische 1.609,3 km/u (1.000 mph) te tillen. Voor die auto moet er een enorm wiel van 220 kilo van Duitsland naar Schotland verscheept worden, en TopGear mag die klus klaren. We kozen derhalve voor snel en prettig vervoer; in de vorm van de gloednieuwe Range Rover Sport.

Volksheld Horacio Pagani heeft inmiddels aardig wat leuke auto's gebouwd. Tijd om die verschillende modellen bij elkaar te sprokkelen en er een optocht mee te gaan rijden. Gewoon, omdat de baas dat leuk vindt. We doen de 81ste editie van de 24 uur van Le Mans aan, waar we zowel euforisch als verdrietig van worden. We bestuderen een Reuzenpanda (nee echt, hij is enorm), rijden in een bijzonder exclusieve Jaguar van Nederlandse makelij, en vertellen je – met behulp van The Stig – alles over het fenomeen grip en hoe het te krijgen, dan wel kwijt te raken. En we rijden een stukje mee in de rallyauto van crosscoureur Kevin Abbring, door de omgeving van Eindhoven.

We testen de nieuwe Maserati Ghibli, die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook volkomen uniek is, in de zin dat het de eerste Maser óóit is die je met een handschoentje vol moet tanken. Aan die eigenschap voldoen ook de VW Golf GTD en de opgefriste BMW 530d. Hybriderijden doen we deze maand met de nieuwe Lexus IS300h en de Porsche Panamera S E-Hybrid (met stekker). Ook de Suzuki SX4, Kia ProCeed GT, Audi A3 Limousine, Nissan Micra en Note, Bentley Flying Spur, Mazda 3… en McLaren 12C Spider komen langs.

Of dat alles is? Zeker niet. Helemáál niet. We hebben nog veel meer leesplezier voor je om heerlijk relaxed deze zonnige dagen mee door te komen. Dus waar wacht je nog op? Check je brievenbus of ren naar de winkel en gris de nieuwste TopGear mee. Meer info vind je hier, jezelf of een ander op een abonnement trakteren doe je daar. Geniet van je zomer!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie