Een goed begin van je nieuwe jaar: nummer 67 van TopGear Magazine is uit! Valt je iets op? Dat zou goed kunnen, want we hebben de boel van een compleet nieuw jasje voorzien. Andere indeling, verse lettertypes en weer dezelfde topkwaliteit papier als jullie van ons gewend zijn (vorige maand was een logistiek foutje – laten we zeggen dat er bij onze drukker medewerkers zijn die het nu zonder kerstpakket of een kapsel moeten stellen).

In de nieuwe rubriek Planet TopGear lees je voortaan niet alleen alles over TopGear (op papier en tv), maar ook over andere leuke dingen die wij belangrijk vinden. Deze maand nemen we bijvoorbeeld een kijkje bij het Ferrari World-themapark in Abu Dhabi, legt James uit hoe een Lockheed SR-71 ‘Blackbird’ werkt, en besteden we aandacht aan de nieuwe TopGear-show die sinds kort in de VS op tv is (zelfde format, andere presentatoren en grappen, een Stig die op hamburgers loopt).

Het grootste deel van dit nummer staat echter in het teken van de TopGear Awards 2010. Zoals je al op onze site kon lezen, is er ook dit jaar weer een auto die we extra veel veren in z’n uitlaat gepropt hebben door middel van de titel Auto van het Jaar. Deze keer is dat de Citroën DS3, omdat het nu eenmaal erg ingewikkeld is om een kleine, betaalbare, stijlvolle auto te maken. Die ook nog eens goed rijdt. De DS3 is wat ons betreft op alle vlakken geslaagd: een topper.

In de subcategorieën van onze Awards vind je auto’s als de Koenigsegg Agera (Supercar van het Jaar), Maserati GranCabrio (Cabrio van het Jaar), Peugeot RCZ (Coupé van het Jaar), Volkswagen Golf R (Hete Hatchback van het Jaar) en de Honda CR-Z (Groene Auto van het Jaar). Aan allemaal besteden we uitgebreid aandacht, met – al zeggen we het zelf – schitterende fotografie waarvoor we bij sommige auto’s helemaal naar China afreisden. Extra serieuze categorieën zijn er ook, zoals die van Zakenauto van het Jaar (Jaguar XJ) en Gezinsauto van het Jaar (BMW 520d Touring). Er zijn zelfs meerdere Mannen van het Jaar, en de Tweeling van het Jaar zijn twee Chevrolet Corvettes geworden, waaronder de hemelse ZR1.

Bovendien kiezen Jeremy, James en Richard elk hun favoriete auto van het jaar: de Pagani Zonda R, Bugatti Veyron Super Sport en Porsche 911 GT2 RS, in die volgorde. Vooral James schrijft een nogal ongewoon stukje over zijn keuze, aangezien hij de carrosserie heeft weggelaten.

Naast dit alles doen we natuurlijk ook gewoon rijtesten, zoals met de nieuwe Bentley Continental GT, Subaru WRX STi Sport, de gefacelifte Nissan GT-R, de Hyundai ix20 en twee elektrische Mercedessen, waaronder een geelgroene SLS.

Je ziet het: deze nieuwe TopGear mag je niet missen. Vis ‘m dus snel uit je brievenbus of ren naar de winkel, en ga dolgelukkig het nieuwe jaar in. Meer info vind je hier. Prettige feestdagen!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie